Политика Србија

Предлог о саставу нове владе стигао у Скупштину, сутра експозе Ане Брнабић

У Скупштину Србије стигао је предлог мандатарке Ане Брнабић о саставу нове владе, са четири потпредседника и 18 ресора. Бранко Ружић, Горан Триван и Ненад Поповић биће нови министри. Промене и за Александра Вулина и Зорана Ђорђевића – замениће ресоре. Седница парламента заказана је за сутра у 10 часова.

Председница парламента Маја Гојковић заказала је за сутра у 10 часова седницу на којој ће мандатарка Aнa Брнабић представити свој предлог. Влада би могла да буде изабрана већ у четвртак, у законском року.

Влада, за коју је обезбеђена већинска подршка, радиће у следећем саставу: Ана Брнабић –премијерка, а Ивица Дачић – први потпредседник владе и министар спољних послова.

Небојша Стефановић биће потпредседник владе и министар унутрашњих послова, Расим Љајић, потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација, а Зорана Михајловић, потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Душан Вујовић задржава ресор финансија, а Горан Кнежевић привреде. Бранислав Недимовић остаје министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Горан Триван предводиће ново министарство за заштиту животне средине, док ће Александар Антић остати министар рударства и енергетике.

Јадранка Јоксимовић биће министарка за европске интеграције, Нела Кубуровић остаје министарка правде, док ће нови члан владе бити Бранко Ружић који ће водити министарство државне управе и локалне самоуправе.

Александар Вулин ће бити министар одбране, а Зоран Ђорђевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Златибор Лончар остаје министар здравља, Младен Шарчевић министар просвете, науке и технолошког развоја, Вања Удовичић министар омладине и спорта, а Владан Вукосављевић министар културе и информисања.

Биће три министра без портфеља: Славица Ђукић Дејановић биће задужена за популациону политику, Милан Кркобабић за регионални развој и координацију јавних предузећа а Ненад Поповић за иновације и технологију.

Извор: РТС/Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu