Ана Брнабић под будним оком Кремља (Фото: Синхуа, kremlin.ru)
Политика Русија

Прва реакција Кремља на изјаву српске премијерке!

Спољнополитички саветник Владимира Путина одреаговао је на изјаву Ане Брнабић дату за амерички Блумберг.
Ана Брнабић под будним оком Кремља (Фото: Синхуа, kremlin.ru)

Кремљ је одреаговао на речи Ане Брнабић да ће Србија – ако буде морала да бира између веза са Русијом и ЕУ – изабрати „чланство у Европској унији“.

Јуриј Ушаков, спољнополитички помоћник Владимира Путина, рекао је за руску државну агенцију Тасс, да се руски државни врх са дозом скептицизма односи према тој изјави председника Владе Србије.

– Колико је Србија блиска Европској унији – то је још питање, појаснио је Ушаков извор скептицизма.

Да подсетимо, Брнабић је првог дана у кабинету дала унтерју за амерички лист Блумберг који је објављен јуче и изазвао бројне реакције српске, али и иностране јавности. Она је током разговора за амерички лист, рекла да уколико Србија буде приморана да бира између ближих веза са Русијом и чланства у Европској унији, одлучиће се за Европску Унију.

Брнабић је додала и да ми имамо емотивне везе са Русијом због традиције, културе и вере и да се ова осећања се не могу занемарити, али да је наш стратешки пут – ЕУ. При тој констатацији, Брнабићева је потпуно занемарила да нема ничег емотивног у чињеницама да је Русија доследно бранила интересе Србије у вези са очувањем Косова и Метохије у саставу наше земље, да је спасила Србију од британске резолуције о наводном геноциду у Сребреници, те да је Србија потпуно енергетски зависна од Русије.

 

Извор: Правда, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu