Европа

Пољски ватрогасци се играли воденим топом и умало ослепили градоначелника

Неумесна шала младих ватрогасаца-добровољаца у Пољској, који су смислили да градоначелника једног места на западу земље полију воденим топом, изродио се у праву трагедију – контактна сочива су му повредила очи и лекари се сада боре да му очувају вид макар на једном оку.

Градоначелник Марек Цебула по службеној дужности учествовао је у прослави локалних ватрогасаца у Радњици и у одбојкашком ревијалном турниру, а у атмосфери општег весеља увече одједном су му пришла двојица младих ватрогасаца, ухватила га између себе а трећи га ја полио млазом из воденог топа са ватрогасне цистерне право у лице.

Илустрација

„Лице градоначелника преплавила је крв. Вода му је избила контактна сочива из очију“, казао је један од очевидаца глупе шале са суботње прославе , јавља данас пољска телевизија ТВН24.

Градоначелника су одмах превезли у болницу где су га збринули лекари и боре се да му поврате на оба ока вид, пошто на једно за сада не види, док на другом морају да шију капак.

„Тај водени топ шаље млаз од 2.000 литара воде у минуту. То је огроман притисак који сече као жилет. Јако је опасано за људе да се нађу у близини те опреме. Јако је ефикасан тај млаз за борбу са пожаром али изузетно је опасан за оне који не умеју њиме да рукују“, рекао је шеф регионалне добровољне ватрогасне страже Едвард Федко.

„Шаљивџије“ које су умало потпуно ослепиле градоначелника чека казна, иако се према изјавама сведока показало да нису они сами дошли на ту идеју, већ их је наговарао један од старијих искусних ватрогасаца.

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon