Србија

Показна вежба Жандармерије у Краљеву, Стефановић: ,,настављамо набавке нове опреме за Жандармерију“

У бази Одреда Жандармерије у Краљеву одржана је показна вежба поводом Дана Жандармерије. Честитајући им празник, министар Небојша Стефановић је указао на приоритет даљег јачања, опремања и обучености свих јединица Жандармерије и полиције.

Небојши Стефановићу и заслужним појединцима додељене су плакете Жандармерије, а министар је команданту Жандармерије уручио плакету и наградио истакнуте припадника тог дела полиције.

Стефановић је рекао да ће се наставити са улагањем у Жандармерију.

„Већ су плаћене нове униформе које ће стићи, настављамо са куповином возила и модернизацијом оклопних возила, набавком опреме и наоружања јер желимо да ова јединица, поред тога што има најбоље људе, да те људе заштитимо како би могли квалитетно да обављају своје задатке, а да истовремено штитимо и њихове животе“, рекао је министар.

Министар Стефановић је констатовао да посао припадника Жандармерије носи велике ризике, али да не постоји задатак који они не могу брзо да реализују.

„То је нешто што увек истичем јер желим да грађани Србије знају колико напора, труда и рада мора да се уложи да би наша земља била стабилна, да би била безбедна, да би сваки грађанин могао нормално да живи, да се школује, да ради и да проводи своје време на начин да не страхује од свега што може да прети и угрожава њихову безбедност“, рекао је Стефановић.

Извор: РТС

Он је као пример навео поплаве 2014. када је, како је рекао, можда најбоље упознао ту јединицу.

„Упознао сам те момке, који нису питали било шта осим шта треба да радимо, где да идемо и шта је наш задатак. Ови људи су радили даноноћно, нису питали ни за одмор, ни за сан, ни за ризик, питали су само како могу да спасу људе“, нагласио је министар.

Министар је поручио да страдали припадници Жандармерије и полиције, који су свој живот дали извршавајући задатке неће бити заборављени.

„Не смемо да заборавимо све оне који су своје животе уградили у безбедност Србије. Који су своје животе дали да бисмо ми данас могли да будемо безбедни, да живимо нормално и који су то урадили веома несебично. Не само да морамо да их се сетимо, морамо да поштујемо и њихове породице, морамо конкретно да им помогнемо. Гест какав је направио одред у Краљеву нешто што је заиста величанствено и што заслужује поштовање свих грађана наше земље“, рекао је Стефановић.

Кроз практичан приказ борилачких вештина и тактичко-показних вежби, припадници Жандармерије приближили су присутнима сложене послове и задатке које обављају у најразличитијим условима.

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue