Друштво

Пираеус банка отворила Међународни куп Математичке гимназије: Престижно европско такмичење пету годину заредом у српској престоници

Пети Куп Математичке гимназије, међународно такмичење из математике, физике и информатике, отворен је данас у свечаној сали Математичке гимназије у Београду.

На отварању такмичења, које ове године окупља готово 150 ученика из 13 европских земаља, младим такмичарима срећу су пожелели Младен Шарчевић, министар просвете, Срђан Огњановић, директор Математичке гимназије и Мирослава Нешић Бикић, менаџер корпоративних комуникација Пираеус банке, која већ пету годину заредом финансијски и организационо подржава Куп Математичке гимназије.

Ministar Mladen Šarčević na otvaranju
Фото: Блиц

У име генералног спонзора Купа, Пираеус банке, учесницима се обратила г-ђа Мирослава Нешић Бикић: „Размена знања, идеја и искустава, као и стварање чврстих пријатељства су вредности које су нас и овога пута мотивисале да дамо подршку младим талентима. Београд је још једном центар окупљања најталентованијих тинејжера целе Европе који ће након овог такмичења са собом понети нова знања и лепу успомену на наш град“.

Miroslava Nešić-Bikić direktorka za korporativne komunikacije Pireus banke, generalnog sponzora Kupa
Фото: Блиц

Министар просвете, науке и технолошког развоја, г-дин Младен Шарчевић, нагласио је важност овог такмичења у јачању имиџа који Математичка гимназија има у свету: “Овај Куп је повод лепог дружења ученика из бројних земаља, са ког ће понети незаборавне успомене и на тај начин ширити лепу слику нашег главног града у свет“.

Директор Математичке гимназије, г-дин Срђан Огњановић поздравио је учеснике и госте и захвалио се покровитељима Купа који су подржали ово такмичење: Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Министарству трговине, туризма и телекомуникација, као и генералном спонзору Пираеус банци која је помогла да се ово престижно такмичење већ пету годину заредом успешно одржи.

Zvanice na otvaranju Kupa
Фото: Блиц

Куп Математичке гимназије трајаће до 1. јула, а нашу земљу представиће шест тимова међу којима су чак три тима из београдске Математичке гимназије, као и тимови Ваљевске гимназије, Прве крагујевачке гимназије и регионалног центра за таленте ”Михајло Пупин” из Панчева.

Извор: Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue