Америка

Оставке тројице новинара Си-Ен-Ена после повлачења текста

Након што им је повучен текст о Трумпу и Русији, три истакнута новинара "Си-Ен-Ена" су поднела оставке. Текст о наводним везама између руског инвестицијског фонда и блиског сарадника председника Доналда Трампа објављен је а затим повучен са сајта те медијске куће, јавили су амерички медији.

Оставке су поднели Томас Френк, аутор споменутог текста, Лекс Харис, водитељ редакције за истраживачко новинарство, и Ерик Лихтблау, пише Њујорк тајмс.

У уклоњеној причи, која је у четвртак објављена на сајту Си-Ен-Ена, било је наведено да истражитељи Сената спроводе истрагу о састанку члана Трамповог транзиционог тима Антонија Скарамуција и директора руског фонда Кирила Дмитријева, који је наводно одржан пре Трампове инаугурације.

Си-Ен-Ен је у петак увече повукао причу новинара Томаса Френка наводећи да у њој нису испуњени стандарди тог медија и извинио се Скарамуцију.

На колегијуму ком су присуствовали чланови редакције за истраживачко новинарство је речено да повлачење текста нужно не значи да је нетачан, али да још увек „није довољно чврст“.

Скарамуци је у суботу прихватио извињење.

Си-Ен-Ен је донео добру одлуку. Учинио је то са стилом. Извињење прихваћено. Сви правимо грешке. Настављам даље“, написао је Скарамуци на Твитеру.

 

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue