Америка

Орегон постао прва америчка држава која уводи ,,трећи род“ у лична документа

Држава Орегон увела је ново правило према коме власници личних докумената сада могу ставити ,,Х" уместо ,,M'' или ,,Ж'' у рубрику пола.

Идеологија тзв. ,,џендеризма“ (енгл. – genderism) забележила је своју прву победу у америчкој држави Орегон у којој лична документа од сада поред мушког и женског пола препознају и трећи – неидентификовани. Ради се о томе да се према џендеризму разликују пол и род тако што се пол изводи из биолошких карактеристика појединца, односно полних органа које поседује, док се род посматра као ,,социо-културолошки конструкт“ манифестован сексуалношћу појединца. То значи да је пол објективна категорија, а род сасвим субјективна. Тако према џендеризму постоје 2 пола, али преко 60 родова, а према неким екстремним тумачењима и неограничен број родова. У суштини, ради се о вештачкој конструкцији коју намећу различити феминистички, глобалистички и мултикултурални лобији у циљу деконструкције традиционалних друштава, а која менталне поремећаје појединаца уздиже на ниво питања идентитета.

Државни органи Орегона су одлучили да проблем поједноставе, па су тако уместо 60 и више опција за самоидентификовање рода увели само трећу која би требало да обухвати све тзв. ,,не-бинарне родове“, односно све оне који се из различитих разлога не идентификују ни као мушкарци, ни као жене. Исто решење је увела и канадска општина Онтарио раније ове године. За квалификовање као једног од три могућа рода није потребна потврда лекара, а процењује се да се око 20 000 становника Орегона изјашњава као особе тзв. ,,не-бинарног родног идентитета“.

ЛГБТ активисти и радикалне феминисткиње широм САД најављују наставак борбе за разарање бинарног родног идентификовања људи.

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue