Друштво Србија Хроника

ОПРЕЗ: У Новом Саду октривена нова врста изузетно опасне дроге!

Пошиљка пуна изразито јаких таблета екстазија заустављена је у Пошти у Новом Саду прошлог петка, захваљујући цариницима који су на време посумњали да се ради о новој врсти дроге. Пошиљка је највероватнија била намењена диловању по фестивалу EXIT који сутра почиње у Новом Саду.

Прегледом пошиљке пристигле из једне продавнице боја и лакова у Харлему, откривено је 250 таблета наранџасте боје са натписом „Тесла“, упакованих у две алуминијумске кесице.

Таблете у алуминијумским кесицама. Извор: Блиц

Након детаљне провере пронађених таблета, намењених примаоцу у Бачкој Паланци, цариници су изразили сумњу да се ради о изразито опасној синтетичкој дроги која у себи садржи велику количину штетних материја.

131 грам новог екстазија. Извор: Блиц

Према подацима о наркотицима, таблете екстазија имају 125 mg метилоксиђметамфетамина, што је највећа доза коју одрасла особа може да поднесе, док „Тесла екстази“ садржи скоро дупло више – чак 240 mg наведене материје, а самим тим и велики ризик од предозирања. То значи да само једна таблета може имати фаталан исход по конзумента.

Пронађени наркотици предати су у даљу надлежност полицији. Претпоставља се да је наручилац намеравао да дилује овај опасни наркотик на фестивалу EXIT који иначе представља својеврсно тржиште психотропних супстанци, а полиција често пред почетак овог фестивала наилази на нове врсте наркотика у Новом Саду и околини.

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue