Љавдрим Мухаџери са џихадистима (фото: Јутјуб принтскрин)
Европа Свет Србија

Опасност за Европу: Мухаџери је само један, Косово је расадник терориста Исламске државе!

Мухаџери је био само један од многобројних албанских терориста, цело Косово је регрутна зона за терористе и велика опасност за Европу.
Љавдрим Мухаџери са џихадистима (фото: Јутјуб принтскрин)

Љавдрим Мухаџери није био једини борац Исламске Државе са простора окупиране јужне српске покрајине Косова и Метохије, али свакако је био међу најбруталнијим. О томе сведочи и његов надимак – КАСАПИН. На његову крваву каријеру тачку је ставила руска и сиријска војска у јуну ове године. Цео случај је поново вратио у жижу тему да Косово има највећи број припадника Исламске државе по глави становника.

Недавно је и командант КФОР-а на окупираном Косову и Метохији, генерал Ђовани Фунго изјавио да је веома забрињавајућа чињеница да је чак 366 исламистичких бораца са тог простора отишло да се бори за терористе.

– Косово је регрутна зона за ИД и ризик за Европу. Новац за регрутовање стиже из арапских земаља и служи да се идентификују млади људи који су већ донекле радикализовани и онда се они шаљу даље, у Саудијску Арабију. Када се врате кући, траже друге младе људе и поступак се понавља. Искрено, то је велика опасност за Европу, а када узмете у обзир да је Балкан и центар за трговину оружјем и да само на Косову има више од 150.000 нелегалног оружја, то је доовљан разлог за бригу – рекао је недавно генерал Фанго за италијанске медије, преноси Ало.

Како су Руси дошли главе касапину Мухаџерију можете прочитати ОВДЕ

 

Извор: Правда

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed