Друштво

Неци хитно потребна помоћ за лечење у Паризу

У септембру би требало да крене у први разред. Нажалост, Немања Дамчевић из Београда распуст пред полазак у школу проводи у болници и код лекара. Његови родитељи битку против тумора на мозгу не могу да добију сами и неопходна им је помоћ добрих људи како би успели да прикупе новац за лечење у иностранству. "Свим силама за Нецу перецу" назив је хуманитарне акције коју су покренули Немањин вртић, његови другари и организација "Чувари парка", а која се претходних дана проширила по целом Беогарду, и коју су подржале и многе познате личности.

„Након наизгед безазленог одласка код офтамолога, затим неуролога и урађене магнетне резонанце, Немањи је откривен малигни тумор на мозгу. Почетком јуна је оперисан, а према мишљењу лекара, зрачење и хемиотерапија су неопходни. Немањи време није савезник, и хитно му је потребан одлазак у клинику у Паризу која има најбоља искуства и резултате у лечењу тумора – Медуллобластома“ – тако је гласио позив који је Нецина мајка упутила свим људима добре воље, а који претходних дана преносе многи медији и портали.

Да помогну, најпре су се одазвали Нецини другари из вртића „Мића и Аћим“, а организована је и хуманитарна продајна изложба у Нецином крају. Његови другари су донели и продавали омиљене играчке.

„Скупљамо за нашег друга Немању да оздрави… Могу све цене“, кажу његови другари.

Организаторка акције Светлана Кунијевић каже да је циљ да Неца на време оде на лечење, а онда да се врати и поново игра са другарима, и буде весео и насмејан..

Родитељи би у понедељак требало да добију фактуру из клинике у Паризу, када ће се знати и колико ће тачно коштати Немањино лечење, а до петог јула Клиници морају да уплате одређену почетну суму, како би лечење могло и да отпочне. Времена за губљење нема.

„Родитељи морају да гледају шта је најбоље за њихово дете, да у секундама изаберу оно што ће донети најбољи квалитет. Постоји сет правила и када причамо о РФЗО и када причамо о буџетском фонду, али некада живот не може да се укалупи у та правила. Ово је ситуација у којој нечији живот зависи од добре воље других људи“, каже Давор Дубока из Национлне организације за ретке болести.

Отворен је и хуманитарни СМС број. Да помогнете Неци, укуцајте број 329 и пошаљите на 3030. Новац можете уплатити и на жиро рачун.

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri