Србија

Марко Ђурић: Видовдан је празник наше традиције и духовности

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић поручио је, поводом обележавања Видовдана у Грачаници, да је то празник српске душе и српске слободе, да нас он подсећа и опомиње на то да као народ немамо будућност без неговања наше традиције, историје, духовности и без очувања нашег писма.
Фото: Танјуг
Марко Ђурић  је у порти манастира Граначаница, где је присуствовао видовданској литургији, поновио да ће држава Србија наставити да помаже српски.
„Влада Србије и држава Србија наставиће да помажу српском народу на Косову и Метохији, наставиће да се боре за то да нас овде буде што је могуће више и наставиће, наравно, да води политку разговора са Абланцима, јер је и то део наше борбе за то да опстанемо и останемо на овим просторима“, казао је Ђурић.

Ђурић је истакао да Србија неће одустати од Косова и Метохије.

„Косово и Метохија није само, како ми то некада волимо да кажемо, срце већ је и душа и образ целог српског народа. Зато је важно да овде са Косова и Метохије данас поручимо да од наше борбе за Косово и Метохију никада нећемо одустати али и да то није борба само за територију и квадратне километре, већ да је то борба за очување нашег идентитета, за очување онога што јесмо као народ.“

На питање шта очекује од српских представника у косовским институцијама у периоду формирања нове косовске владе, Ђурић је рекао:

„Могу да пошаљем снажну поруку да ћемо ми српским представницима и српском народу у целини наставити да пружамо подршку. Да ту подршку никада и ничиме нећемо условљавати и да ћемо саборно и братски наставити да се боримо за српске интересе“.

Коментаришући формирање нове владе Србије, Ђурић је кратко рекао да очекује да ће то бити једна „Видовданска влада“.

Поводом спекулације о томе да би он ускоро могао постати дипломата у некој од земаља у свету, Ђурић је истакао да ће се, где год био, увек бавити Косовом и Метохијом, али и да свакако још увек не намерава да напусти позицију директора Канцеларије.

Извор: Говори Србија

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon