Србија

Забрињавајуће: Тачи се хвали ,,историјским споразумом о Косову“

Такозвани председник сепаратистичких институција на Косову и Метохији Хашим Тачи изнео је јутрос провокативну тврдњу да ће дијалог Београда и Приштине бити ускоро готов уз, како каже, историјски споразум две стране.

Тачијева изјава уследила је после састанка са председником Србије Александром Вучићем у Бриселу, уз посредовање шефице европске дипломатије Федерике Могерини. У интервјуу Еј-Би-Си њузу, који преносе бројни албански медији, Тачи је изнео низ провокативних тврдњи које показују у ком правцу се крећу албанске амбиције поводом дијалога Београда и Приштине.

Тачи је оценио да је дошло време да се ,,поново отвори нова фаза дијалога, на вишем политичком нивоу“. Уз то је, каже, време и за снажнији и значајнији дијалог који би водио ка комплетној нормализацији односа између Београда и Приштине и људи на тим просторима, али и „добросуседским односима и помирењу међу људима“, преноси приштинска Епока е Ре. О формирању Заједнице српских општина није било ни речи у Тачијевом саопштењу, али је зато најавио да ће тзв. ,,Војска Косова“ бити формирана до краја године, при чему је позвао косовске Србе да подрже овај процес.

Јавност у Србији и даље чека саопштење државног врха овим поводом.

Извор: Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun