Регион Свет

ДРАМАТИЧНО: Грчка обалска стража пуцала на турски брод!

Као знак упозорења, грчка обалска стража је отворила ватру на турски теретни брод који је пролазио поред острва Родос, у Егејском мору. Пуцњава уследила након што је капетан одбио наређење страже да се усидри на грчком острву.

Капетан турског брода Халук Сами Калкаван је у телефонском разговору за Си-Ен-Ен Турк рекао да је из патролних чамаца грчке обалске страже испаљено више хитаца на његов брод.

Локација инцидента

Како јавља агенција Дениз, теретни брод који је превозио челик кренуо је из јужне турске луке Искендерун до Измирског залива. Међутим, док је пролазио поред грчког острва Родос, у међународним водама, пресрела га је грчка обалска стража и затражила да промени курс ка том острву како би извели инспекцију брода.

Капетан брода каже да им је наложено да се усидре у луку на Родосу, али да су они то одбили.

„Рекли су да желе да провере брод, али ми то нисмо прихватили. Рекли су и да ће пуцати ако се не зауставимо и учинили су то. Избегли смо велику опасност“, рекао је Калкаван.

Према његовим речима, у правцу брода који се налазио у турском делу мора испаљено је више хитаца. На броду је, каже, пронађено 16 рупа од метака.

Приватна телевизија Ен-Ти-Ви јавља да су два брода турске обалске страже стигла на лице места и да су званичници министарства спољних послова обавештени о инциденту.

Извор: РТС

Оставите коментар