rts.rs
Регион

Додик: Могућ хаос у БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би у БиХ могао настати "прави политички хаос" ако Уставни суд БиХ не донесе одлуку о укидању државних празника 1. марта и 25. новембра у Федерацији БиХ.
Фото: РТРС

Милорад Додик је рекао да се ради о истим стварима које је су донете у одлуци Уставног суда БиХ о укидању 9. јануара као Дана РС, додавши да је у одлуци Уставног суда БиХ наведено да обележавање 9. јануара „угрожава неке друге“.

„Сасвим сигурно се зна да 1. март није дан који Срби обележавају, па су према томе и они угрожени“, указао је председник РС новинарима у Бањалуци.

Према његовим речима, ако Уставни суд БиХ потврди 1. март као државни празник, „онда Срби више немају шта да траже у БиХ“ и то би показалао да та земља „нема смисла“.

Владајућа коалиција у РС поднела је апелацију Уставном суду БиХ да се 1. март и 25. новембар укину као државни празници у Федерацији БиХ.

Уставни суд БиХ разматраће сутра у Сарајеву захтеве посланика Народне скупштине Републике Српске за оцену уставности Закона о проглашењу 1. марта Даном независности Републике БиХ, као и уставности одредбе Закона о проглашењу 25. новембра Даном државности Републике БиХ.

 

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue