Регион

ДОДИК: Без РС нема опстанка Србима

Будућност српског народа искључиво је везана за постојање Републике Српске, без које на овим просторима нема опстанка Србима, каже Милорад Додик.

Осим тога, он је изразио уверење да ће РС једног дана бити држава и сама за себе одлучивати, без других тутора.
Обраћајући се присутнима на обележавању 25 година од пробоја коридора на Дугој Њиви код Модриче, Додик је рекао да су то знали и они из Бањалуке, Бијељине, Книна, који су се 1992. године сусрели приликом пробоја коридора, а били су спремни да се боре за слободу, јер без слободе и територије нема Срба.

„Зато су они били спремни да гину, и зато ми морамо да истрпимо неке ствари“, рекао је Додик.

„Неки сматрају да је то само лоше исказан став, али ја верујем у то. Да ли ћу то доживети, не знам, али сигуран сам да ће то бити због љубави овог народа према Српској“, сматра Додик.

Према његовим речима, РС не може бити ни под чијим туторством, поготово не Сарајева, преносе на свом сајту „Независне новине“.

Додик тврди да одувек постоје насртаји на РС и да никада не престају, али да су „најтежи они који долазе од наших људи у заједничким институцијама“.

Он сматра да је БиХ прихватљива само у оној мери колико мора, а да РС не да и не жели да јој неко намеће БиХ.

Додик је поновио да РС не жели у НАТО, јер не жели да прави границу на Дрини с обзиром на то да Србија није чланица Алијансе, већ да иде тамо где је Србија.

Он је напоменуо да Српска има веома добру сарадњу са Русијом која се огледа у свим пољима, а не само оном, како неки желе да кажу, којом је спречено доношење резолуције о Сребреници.

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue