Регион

Демократски Фронт: натовски министар Бошковић брука војску Црне Горе и провоцира грађански рат

Нико за тако кратко време на месту министра није обрукао војску Црне Горе како је то урадио Предраг Бошковић, оценио је црногорски опозициони Демократски фронт.

Демократски фронт у саопштењу наводи да је Бошковић 24. марта, на годишњицу агресије НАТО-а на СРЈ, забранио грађанима да одају пошту жртвама из 1999. године, а сада је, кажу у саопштењу, отишао корак даље – нудећи НАТО-у „малене црногорске оружане снаге у агресији против српског и црногорског народа у јужној српској покрајини Косову и Метохији“.

Предраг Бошковић је у интервјуу Танјугу рекао да би Црна Гора „свакако, у било којој варијанти, учествовала у било којој акцији коју НАТО дефинише као заједнички договор свих 29 чланица – било да је то Косово, било да је то неки други део на земаљској кугли, без обзира на наше унутрашње политичке прилике“.

Министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић, извор: РТС

ДФ оцењује да је изјава Бошковића доказ да председник ДПС-а иницира грађанске сукобе и просто их призива најновијим поступцима, од покушаја хапшења Небојше Медојевића, нуђења базе НАТО-у у Црној Гори, „до ничим изазваног јуриша на Србе у јужној српској покрајини“, каже се у саопштењу.

Ово, „најновије забијање ножа у леђа Србији“ одвија се паралелно са „лажном причом и агресивном кампањом црногорског режима како су односи између Црне Горе и Србије најбољи у последњих 11 година“, указује ДФ.

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue