Фото: СПС
Политика

Дачић: Србија неће мењати своју спољну политику

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Србија неће мењати своју спољну политику и да је суштина мудре политике да не дозволимо да дођемо у дилему ЕУ или Русија, руководећи се интересима Србије.
Фото: Танјуг

 

Након изјаве новоизабраног премијера Ане Брнабић, за амерички лист Блумберг, да уколико Србија буде приморана да бира између ближих веза са Русијом и чланства у Европској унији – одлучиће се за Европску Унију, огласио се и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Дачић изјавио је да Србија неће мењати своју спољну политику и да је суштина мудре политике да не дозволимо да дођемо у дилему ЕУ или Русија, руководећи се интересима Србије.

Према његовим речима, због своје јасне и принципијелне политике, Србија је променила свој међународни положај и постала кредибилан партнер.

„Јасно је да идемо европским путем, али је исто тако јасан наш однос са Русијом, чија је подршка од кључног значаја за територијални интегритет Србије“, навео је Дачић.

„Ми смо успели да у последњих пет година издржимо све притиске и да останемо на европском путу, а да не покваримо односе са нашим пријатељима, пре свега, Русијом и Кином“, навео је Дачић у изјави за јавност.

 

Извор: Танјуг, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed