Uncategorized

Дабић: Знам где је 35 слика, али то не могу да кажем

Радивоје Дабић, бивши председник Матице исељеника, тврди да је половина од 70 слика које су нестале из Матице српске, а које су поклон наших сликара из дијаспоре, после изложбе поводом 300. годишњици Велике сеобе Срба, он предао Миши Милошевићу, председнику Светске српске заједнице, а да за осталих 35 зна где су, али то не може да каже.

БЕОГРАД – Радивоје Дабић, бивши председник Матице исељеника, тврди да је половина од 70 слика које су нестале из Матице српске, а које су Матици поклонили наши сликара из дијаспоре после изложбе у Народном музеју која била посвећена 300. годишњици Велике сеобе Срба, он предао Миши Милошевићу, председнику Светске српске заједнице, а да за осталих 35 зна где су, али да то не може да каже.

„На изложби „Ликовно стваралаштво Срба у свету“ је одржана у Народном музеју 1990. године било је укупно 200 слика. Оне су после тога биле пребачене у Епархију Сремску Српске православне цркве. Ту је нетрагом нестало 130 слика са те изложбе , а 70 је пренето у Матицу исељеника Србије“, тврди Дабић за Танјуг.

Извор:Танјуг

Оставите коментар

Add Comment

Click here to post a comment

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue