Регион

ГОРИ ТИВАТ: Ватра ван контроле, одбрањени Плави хоризонти

Шумски пожар огромних размера још није стављен под контролу, а у помоћ је позвана и противпожарна авијација Директората за ванредне ситуације МУП- Црне Горе.

Велики шумски пожар захватио је у поподневним сатима борову шуму и макију на простору између комплекса Плави хоризонт и терена ФК Кртоли, у тиватској општини, јавља РТЦГ.

Пожар је огромних размера и још није стављен под контролу, изјавио је командир општинске Службе заштите и спашавања Зоран Барбић.

Ватрогасци су, како је казао, успели да одбране туристичко насеље Луштица Баy и насеље Радовићи и то без помоћи авијације којој ветар не дозвољава да дејствује.

„Даћемо све од себе да ватру ставимо под контролу иако су најавили да ће се ветар појачати крајем дана“, рекао је Барбић Радио Тивту.

Ватра која је избила око 14.45 сати гута шуму и ниско растиње у непосредној близини комплекса Плави хоризонт, пламен сеже и до неколико десетина метара висине, а дим и ватра виде се и из Тивта.

На терен је изашло комплетно људство са техником ДВД „Кртоли“ и Службе заштите и спашавања Тиват којима руководи Зоран Барбихц, преноси локални радио.

Прикључили су им се припадници Ватрогасне јединице из Котора и Херцег Новог, Бато Богетић са Луштице са цистерном воде, браца Магуд са цистернама, као и мештани Кртола.

Према речима председника ДВД „Кртоли“, Стефана Костића ватрогасци су успели да одбране од пожара прве куће у близини капеле у Радовићима, али пожар је тренутно готово немогуће обуздати.

„Ватра је захватила борове и макију, а ветар је носи према каменитој површини узвишења изнад Пржне. Чинимо све што можемо. Главно је да смо обезбедили подручје око првих кућа у близини капеле. Њима се пожар био опасно примакао“, рекао је Костић.

У помоћ је позвана и противпожарна авијација Директората за ванредне ситуације МУП- Црне Горе.

Извор: Танјуг

Оставите коментар