Кина Политика Србија

Вучић Си Ђинпингу: Србија подржава политику једне Кине

Председник Србије Александар Вучић упутио је писмо подршке председнику Кине Си Ђинпингу, у којем се истиче да Србија пружа снажну подршку политици једне Кине и да су за Србију Тајван и Хонгконг саставни део Народне Републике Кине.

„Република Србија пружа снажну подршку Народној Републици Кини и Вама у очувању територијалног интегритета, суверенитета и независности Народне Републике Кине, дајући апсолутну подршку политици једне Кине. За Републику Србију Тајван и Хонгконг били су и биће саставни део Народне Републике Кине“, поручио је Вучић у писму кинеском председнику, саопштила је Служба за сарадњу са медијима.

„Србија најоштрије осуђује сваки покушај угрожавања резултата Ваше визионарске политике, која почива на чврстим принципима мира, стабилности, поштовања и очувања начела међународног права“, истиче се у писму.

Како се наводи, таква политика НР Кине и лични допринос председника Сија тој политици, ослоњен на вишевековну праксу, гарант је мирног развоја читавог човечанства и поштовања права сваке нације на очување сопствене суверености.

„Наставак унапређења вишедеценијских пријатељских односа Републике Србије са Народном Републиком Кином, као и продубљивање сарадње на свим пољима, било је, јесте и биће један од најважнијих приоритета државног руководства Србије и моје политике, као председника Србије“, наводи се у писму председника Александра Вучића.

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu