Политика

Вучић са Рејндерсом о билатералним односима

Председник Србије Александар Вучић састао се са потпредседником владе и министром европских и спољних послова Белгије Дидијеом Рејндерсом са којим је разговарао о билатералним односима, јачању економске сарадње и европским интеграцијама Србије.

Александар Вучић изразио је наду да ће већи број белгијских компанија бити заинтересован за улагање у Србији, нарочито у области инфраструктуре, пољопривреде и енергетике.

„Робна размена између две земље износила је у 2016. години око 56 милиона евра и потребно је радити на њеном повећању“, закључио је Вучић.

Председник је министру Рејндерсу изнео и план о стварању регионалне економске зоне земаља Западног Балкана што би довело до побољшања стандарда грађана свих земаља региона, учесница у трговинској унији.

Председник Вучић захвалио је министру Рејндерсу на посети, првој на високом нивоу од 2013. године, као и на активној подршци Белгије европским интеграцијама Србије.

Министар Рејндерс честитао је председнику Вучићу на преузимању дужности и нагласио да је Белгија увек спремна да Србији пружи подршку у процесу европских интеграција, саопштила је Прес служба председника.

 

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue