Александар Вучић са Акселом Дитманом и представницима компаније "Vorwerk" Фото: РТС
Економија

Вучић позвао немачке компаније да инвестирају у Србији

Председник Србије Александар Вучић, на састанку са руководиоцима и власником немачке компаније "Vorwerk", позвао је ту и друге немачке компаније да инвестирају у Србији, јер ће понудити добре услове за производњу.

„Србија је најбоља земља у југоисточној Европи за компаније које су извозно оријентисане“, истакао је Вучић и додао да ће градови за које су ови немачки инвеститори највише заинтересовани, Лозница или Краљево, понудити добре услове за производњу, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Амбасадор Савезне Републике Немачке Аксел Дитман на састанку је рекао да немачке компаније које послују у Србији имају позитивна искуства.

Он је истакао да постоји велико интересовање немачких привредника за инвестирање у Србији, због стабилног пословног амбијента и ефикасног спровођења економских реформи.

„Vorwerk“, породична фирма основана 1827. године у немачкој области Северна Рајна–Вестфалија, разматра тренутне могућности гринфилд инвестиција у Србији, где планира производњу делова за немачку ауто-индустрију, наводи се у саопштењу.

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu