Политика

ВУЧИЋ О СКАНДАЛОЗНИМ ПРЕТЊАМА ИЗ ПОДГОРИЦЕ: Нека вређају, нека раде шта хоће, СПРЕМНИ СМО ДА ОДБРАНИМО НЕБО И ЗЕМЉУ!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не би хтео да каже шта мисли о порукама из Подгорице, укључујући изјаву министра одбране да би војска Црне Горе ратовала против Срба на Косову ако би то НАТО тражио, јер у том случају не би одговорио очекивањима грађана од свог председника.
Фото: Informer.rs

„Нека нас вређају и даље, нека раде раде шта хоће, нека изговарају шта желе.“ – рекао је Вучић.

Он је истакао да је и данас на састанку шефова држава земаља Процеса сарадње Југоисточне Европе поручио противницима његове идеје о регионалној економској зони да нема намеру више да им то помиње, иако мисли да би било јако добро по регион.

Пренео је да је чуо аргумент из „две земље и са једне територије“ да не желе да то „мењају за европски пут“, иако је ЕУ сваки пут рекла да то није замена за европски пут.

„Моја порука је и данас била “не морате да се утркујете у томе да одбијате добре идеје – да на сваком месту морате да кажете да вам се не допада регионална економска зона или јединствено тржиште, царинска унија…Ништа вам не намећемо. Никада више нећу ни да вам поменем.“ рекао је српски председник.

Наше је било, каже, да понудимо нешто што је добро.

„Мислим да је тржиште од преко 20 милиона становника много боље од 7,2 милиона. Ако то неко не види на тај начин и не разуме, јер нећемо лако постати формално правни део Уније од 400 милиона становника, било би добро да то време не губимо и зарадимо нешто за грађане да боље живимо.“  указао је Вучић.

Вучић је поновио и данас да Србија није заинтересована за улазак у војне пактове и савезе, и да љубоморно чува своју неутралност, као и да не верује да смо од било кога угрожени зато што смо војно неутрални.

Упитан у том контексту и за планове ЕУ о продубљењу одбрамбене сарадње Вучић је у Дубровнику новинарима казао да је то интересантна тема, али да не зна тачна размишљања.

„Продубљује се сарадња између ЕУ и НАТО. Не знам да ли је ово одвојени покрет од НАТО. Желели бисмо да чујемо идеју, а до сада нисмо ништа чули осим у неформалним разговорима.“ пренео је он.

„Србија није заинтересована за улазак у војне пактове и то смо више пута рекли. Имамо разлог што не верујемо да смо угрожени зато што смо неутрални, јер смо спремни да земљу чувамо, одбранимо небо и земљу на сваки начин. По том питању немамо проблема.“ закључио је он.

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue