Друштво

Вулин: Приоритет безбедност и здравље радника који раде на отвореном по врућини

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је безбедност и здравље радника који при високим температурама раде на отвореном приоритет послодаваца и државе, саопштило је Министарство.
Фото: Министарство за рад борачка и социјална питања / Танјуг

– У време великих врућина сви смо дужни да посебно водимо рачуна о онима који, у периоду од 11:00 до 16:00 часова, раде тешке физичке послове. Инспекција рада ће проверавати и жели да упозори сваког послодавца да води рачуна да, где год је могуће, организује рад у најтоплијем периоду дана на отвореном у складу са највишим безбедносним стандардима – рекао је Вулин.

Он је навео да очекује од сваког послодавца да се потруди да, уколико је температура преко 36 степени Целзијуса и уколико се ради на посебно тешким пословима, уколико се ради на отвореном, обезбеди неопходан одмор, течност, приступ води, соковима и а се води, на првом месту, рачуна о његовом здрављу.

Министар је препоручио послодавцимакоји имају било какву сумњу или дилему шта би требало да раде да погледају сајт Министарства рада где могу да виде које су то препоруке и смернице и на који начин се најбоље штите здравље и безбедност радника.

– Свима нам је највећи интерес да сачувамо здравље, безбедност и живот запослених и сигуран сам да ће Инспекција рада и помоћи у томе – рекао је Вулин.

Извор: Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue