Uncategorized

„Витез“ за најбоље

Почеле Видовданске културне свечаности

ВИДОВДАНСКЕ културне свечаности на Златибору започеле су доделом признања „Видовдански витез“, које је свечано уручено најистакнутијим припадницима разних професија, чија достигнућа дају изузетан допринос областима којима се баве.

Међу овогодишњим лауреатима су Дивна Љубојевић, интерпретаторка православне духовне музике Србије, Византије, Бугарске и Русије, оснивач, диригент и уметнички руководилац хора и студија за духовну музику „Мелоди“, сликар-иконописац Војислав Луковић, глумац Војин Ћетковић.

Фото: novosti.rs

– Ако је све што сам чуо о себи у образложењу за ову награду истинито, па и то да сам витез глуме, онда сам ја срећан човек – изјавио је Ћетковић примајући признање.

Плакета „Витез српске књижевности“ додељена је писцу Љубомиру Симовићу, а уручена му је у Београду.

– Жао ми је што сам био спречен да присуствујем свечаној додели признања, јер ми сваки долазак у родни крај причињава велику радост. Појам витез ми делује превише претенциозно, али је веома лепо што се Чајетина одлучила да додељује признања која обухватају различите области стваралаштва – изјавио је Симовић.

„Видовдански витез“ уручен је и Александри Нинковић Ташић за образовно- -истраживачки рад, сликару – иконописцу Војиславу Луковићу…

Извор: Новости

 

Оставите коментар

Add Comment

Click here to post a comment

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue