Друштво Србија

Вандали нападају комуналне раднике који запрашују комарце

У Београду је овог лета мање комараца него икада до сад захваљујући новим машинама и супстанцама за сузбијање ових напасти, међутим проблем представљају вандали и грађани који у страху од хемикалија које су у употреби ометају раднике у акцијама запрашивања.

Директорка Завода за биоциде Драгана Деспот изјавила је данас да та установа има довољно возила и средстава за сузбијање комараца, али је и упозорила да им грађани не дозвољавају да раде.

„Нападају раднике, лупају нам аутомобиле, јуче нам се то десило и у Раковици, па смо морали да прекинемо акцију запрашивања. Због тог инцидента реаговала је и полиција“, рекла је Деспот на седници Градског штаба за ванредне ситуације у Скупштини Града Београда.

Деспот је навела да је град набавио нове машине и сјајне супстанце захваљујући којима у Београду никада није било мање комараца. Директорка је најавила да су у плану и две акције запрашивања из ваздуха – код Крњаче, где су смештени мигранти, као и у Обреновцу.

Градоначелник Синиша Мали осудио је нападе на раднике и возила завода, и позвао грађане да то не чине јер је реч о најсавременијој опреми и средствима, која нису штетна ни за децу.

„У последње две године много смо инвестирали у сузбијање комараца. Купили смо велики број пик-апова који запрашују комарце по граду, уложили смо пуно у супстанце које су најновије и најмодерније и последње три године немамо проблем са комарцима“, рекао је Мали.

Зато, како каже, не може да прихвати то да неко лупа аутомобиле. “Супстанце које се користе нису штетне ни за децу ни за људе, а доприносе да немамо толико комараца у граду“, рекао је Мали апелујући на грађане да пусте јавно комунална предузећа да раде свој посао како би се обезбедио бољи квалитет живота и функционисање.

Извор: Б92

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue