Политика

Бошко Обрадовић: Да ли је Драган Шутановац Вучићев човек на челу ДС?

Да сам на месту члана ДС забринуо бих се да ли ДС на челу има Вучићевог човека уцењеног разним аферама из прошлости? Да ли је улога Шутановца да овој власти помогне у спровођењу свих задатака њихових заједничких ментора за Запада, почевши од промене Устава и избацивања Косова и Метохије из уставне преамбуле до уласка Србије у НАТО?

Александру Вучићу је потребан сарадник из „опозицијеˮ за тзв. унутрашњи дијалог о Косову и улазак Србије у НАТО. Нашао их је у Чедомиру Јовановићу и Ненаду Чанку. Све ми се више чини и у Драгану Шутановцу.

Под вођством Драгана Шутановца ДС некако делује много мање опозиционо. Као да Шутановац спремно седи на клупи и чека позив да улети у неку следећу Вучићеву НАТО Владу. То онда није права опозиција. Да ли му посебно сметају Двери што народ види да смо права опозиција за разлику од ДС под његовим вођством?

Посебно је тужно да изборне резултате помиње неко ко није смео да изађе на председничке изборе под својим именом и измери подршку грађана. Зато сматрам да ДС може да буде значајна у политичким промена у Србији тек кад промени себе и људе који је неуспешно воде годинама уназад.

Драган Шутановац не жели да схвати да политика Двери данас побеђује широм Европе. Европа се променила. Још само Драган Шутановац и Александар Вучић верују у ЕУ и слушају наредбе из Брисела. То више не ради ниједна озбиљна политичка опција у Европи. Зато је политика Двери данас много више европска него политика ДС под вођством Шутановца која је заробљена у комесарским мантрама Централног комитета из Брисела.

Ја се не слажем са многим политичким ставовима ДС. Јасно видим да у суштинским питањима између СНС и ДС нема никакве политичке разлике. Да је Шутановац данас председник државе и он би предложио Ану Брнабић за прву геј премијерку у југоисточној Европи. То је та матрица. Зато ДС не сме да критикује Ану Брнабић, јер долази из истог идеолошког корпуса и истог концепта западног менторства над нашим политичким лидерима коме је и ДС дуго служила.

Све подсећа на идеју да се Шутановац нуди да много боље служи интересима Запада него Вучић и да би још брже, боље и јаче водио Србију у ЕУ по сваку цену. Та идеја је бесмислена и никоме не треба таква опозиција.

Али, без обзира на све наше политичке разлике у опозицији, сада је много важније да ли можемо сви заједно нешто да урадимо да обезбедимо слободне медије и слободне изборе. Драган Шутановац као да не мисли тако. Да ли то значи да Драган Шутановац ради за власт?

Драган Шутановац ми је одувек био политички далек. Проблем је што ми се чини да се Александар Вучић у међувремену претворио у Драгана Шутановца, па више и не могу да их разликујем.

 

Извор: Информативна служба Двери

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon