Доха
Блиски исток

Арапске земље продужиле рок Катару за 48 сати

Група арапских земаља продужила је крајњи рок Катару да одговори на листу њихових захтева, а нови крајњи рок истиче у уторак у поноћ.

У заједничком саопштењу, четири арапске државе – Саудијска Арабија, УАЕ, Египат и Бахреин, наводи се да су продужиле је крајњи рок Катару да одговори на листу њихових захтева – до уторака у поноћ.

Доха

„Одговор четири државе ће затим бити послат, након анализе одговора владе Катара и процене њеног одговора на све захтеве“, наводи се у саопштењу, преноси Асошиејтед Прес.

У међувремену, египатске власти су саопштиле да ће се министри спољних послова Египта, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата и Бахреина састати у среду у Каиру како би расправљали о Катару.

Четири арапске државе прекинуле су 5. јуна везе са Катаром, као и приступ воденим и ваздушним лукама, због навода да та земља подржава тероризам.

Те земље су саставиле и листу од 13 захтева 22. јуна и дале рок од 10 дана катарској влади да на њих одговори.

Oд званичне Дохе се, између осталог, захтева да затвори турску војну базу која се налази у Катару, затвори медијску мрежу Ал Џазира, смањи односе са Ираном те да оконча наводно финансирање терористичких група на Блиском истоку.

 

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed