Србија

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ЗАХТЕВА: Не дајте Војску Вулину!

Амерички амбасадор Кајл Скот незадовољан је због могућности да Александар Вулин, лидер ПС-а и министар рада, дође на чело Министарства одбране.

 

Наиме, на маргинама јучерашњег састанка Управног одбора Регионалног стамбеног програма, који се бави трајним решавањем стамбеног питања избегличких породица у региону, Скот се присутнима жалио што ће баш Вулин бити нови министар војни.

 

 – Питао је да ли је могуће да ће баш Вулин бити нови министар одбране и истакао да то није добро решење. Ма уопште није крио своје незадовољство и нервозу. Деловао је прилично бесно – препричава наш извор.
– Чуо сам са више страна да се амбасадор Скот распитује за моје здравље и на томе се захваљујем, добро сам и здраво. Служим Србији, не Америци или било којој другој земљи – казао је Вулин.
 – Да ли ћу бити министар одбране зависи од снаге председника Вучића да издржи огромне притиске из иностранства, али и унутрашњих лобија да на челу министарства буде неко близак искључиво западу – истакао је Вулин.
Кајл Скот
 Подсећања ради, ово није први пут да амерички амбасадор негодује због Александра Вулина. Једном приликом је отишао толико далеко да је чак затражио и Вулинову смену.
 Наиме, у новембру 2016, када се тадашњи премијер Александар Вучић састао са амбасадорима земаља Квинте, амерички амбасадор је тражио да министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин буде смењен.
 – На радном састанку којем су присуствовали амбасадори Немачке, Италије, Француске, Велике Британије и САД амерички амбасадор Кајл Скот жалио се на Вулина и од Вучића тражио да му нађе замену, стављајући му до знања да није задовољан министровим критикама на рачун САД. Међутим, Вучић је представнику САД јасно ставио до знања да док је он премијер, амбасадори у Србији неће постављати нити смењивати министре.
 Овакав захтев америчког амбасадора стигао је након жестоког сукоба који је имао са Александром Вулином, а који је почео након што је министар изнео критике на рачун САД и Скота, оптужујући их да не поштују институције Србије. Амбасадор Кајл Скот је тада казао да не зна како да одговори на изјаву министра Вулина.

Извор: Ало

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon