Uncategorized

Алба Молина, ћерка славног Мануела Молине, вечерас наступа у Београду

Алба Молина (39), шпанска фламенко, џез и блуз певачица, одржаће концерт вечерас (21) у СКЦ у пратњи гитаристе Рикарда Морена.

Алба потиче из славне музичке породице. Отац Мануел Молина је био чувени фламенко гитариста, по којем је снимљен и филм „Краљ гитаре“, а мајка Мануела Монтоја је позната фламенко плесачица и певачица. Овај славни пар наступао је под именом „Лоле y Мануел“ и током 70-тих година били су најпопуларнији фламенко уметници у Шпанији. Светску славу доживели су након што се њихова песма „Tu Mirá“ нашла у Тарантиновом филму „Kill Bill 2“.

 

 

 

Њихова ћерка је у свом стваралаштву комбиновала различите стилове попут попа, хип хопа, болера, бразилских и карипских ритмова, џеза и фламенка, па ју је критика назвала „звучним универзумом“ који је тешко уклопити у одређени жанр.

Први самостални албум издала је пре више од од петнаест година, после кога су уследиле различите уметничке етапе и пројекти, наступи са групом „Лас Ниñас“, сарадња са Андрасом Луком, Рикардом Мореном, Хорхеом Дрекслером, Алехандром Сансом, Педром Гером, бендом „Navajita Plateá“…

 

Њен последњи албум „Alba Canta a Lole y Manuel“ , који је изашао у марту 2016, је, како сама каже, најемотивнији и најличнији у њеној каријери. Фламеко опус Албе Молине биће део програма на концерту у Београду, уз џез и соул нумере које изводи као део свог стандардног репертоара. Организатори концерта су Белеф и Институт „Сервантес“, а улазница кошта 500 динара.

Извор: Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon